GÜMRÜK FATURASI VE NASIL DOLDURULACAĞI
Avrupa Birliği dışından herhangi bir koli gönderir veya alırsanız, gümrük faturasını indirmeniz, doldurmanız ve koliye eklemeniz gerekir. Aşağıda, nasıl tamamlayacağınızla ilgili talimatları da bulabilirsiniz.
AB dışına gönderim yapıyorsanız bu çok önemlidir:
Yukarıdaki formu doğru ve dikkatli bir şekilde doldurmak. Lütfen aşağıdaki talimatları referans olarak kullanın.
Gönderdiğiniz her koli için Gümrük formunun 3 kopyasını yazdırmak ve:
Gönderi ticari değilse:
gönderenin kişisel kimliğinin bir kopyasını yazdırın
Gönderi ticari ise:
Gönderen şirketin KDV kayıt numarasının bir kopyasını yazdırın
Ticari faturanın bir kopyasını yazdırın
Tüm belgeleri koliye yapıştırılacak şeffaf bir zarfın içine yerleştirin. Yapışkan zarfları herhangi bir marketten veya postaneden satın alabilirsiniz.
ambalaj-slip-kese-500x500.jpg
Formu nasıl dolduracağınıza ilişkin adım adım talimatlar:
Gümrük faturası
Gönderici bilgisi
Alıcı bilgisi
İçindekiler envanteri
Her nesnenin İngilizce ayrıntılı açıklaması
Tarife kodu
Menşei ülke
Öğe sayısı
Madde değeri
İhracat sebebi
Gönderi Detayları
Çift kullanım beyanı
CITES Deklarasyonu
Kalıcı ihracat
Gümrük belgelerini bilgisayarla ve İngilizce olarak doldurmanız gerekmektedir.
1) Gümrük Faturası
Gümrük belgesi, her ülkenin Gümrük Makamlarının gerekli vergileri uygulamak ve kısıtlamaları uygulamak için işlemesi gereken bir faturadır. Gümrük Faturanızın nasıl işlenmesini istediğinizi seçmeniz gerekir:
Ticari fatura olarak: mallar satış olduğunda, alıcı bunları sizden satın almıştır.
ticari olmayan bir fatura olarak: gönderdiğiniz mallar:
Kişisel eşyalarınız
Bir örnek
Geridönüş
Bir hediye
Gümrük makamları özellikle ticari olmayan faturalara dikkat eder ve sevkiyatın aslında gizli bir satış içermediğinden emin olur. Yanlış fatura tipini belirterek veya gönderilen malları düşük değerlendirerek gümrük yetkililerini aldatmaya çalışmayın.
2 ve 3) Gönderici ve Alıcı bilgileri
Hem göndericinin hem de alıcının Vergi Numarası alanlarının veya bir şirket durumunda KDV numarasının doldurulması zorunludur. Bu bilgi olmadan, paketiniz gümrükte kalacaktır.
Vergi Kimliği = Bu, çoğu ülkede ulusal kimlik numarasıdır.
KDV numarası = Bu, bir şirketin kayıtlı olduğu kimlik numarasıdır. Gönderinizi göndermeden önce alıcınızdan Vergi Numarasını / KDV numarasını sorduğunuzdan emin olun.
4) İçindekiler envanteri
Gönderdiğiniz her şeyin ayrıntılı bir envanterini yapmalısınız. Birden fazla koli gönderiyorsanız, gümrük belgesinin gönderdiğiniz koli sayısı kadar kopyasını alın. Bunun dışında kalan bölümler tamamen aynı olmalıdır. Envanter, her bir parselin içeriğini yansıtmalıdır.
Her nesnenin İngilizce ayrıntılı açıklaması
Gönderdiğiniz her farklı nesne türünü alın ve tablonun ilk sütununda tanımlayın. Geçerliyse, olabildiğince çok ayrıntı kullanın:
Amacı
Malzemeden yapılmıştır
onun markası
Bedeni
Kullanımı
Amaçlanan cinsiyet (ör. kadın ayakkabıları)
Belirli nesneniz için geçerli olabilecek diğer herhangi bir ayrıntı
Örnek
Maria, yakın zamanda Arjantin'de çalışmak üzere transfer edilen erkek arkadaşına kendi değerli eşyalarından bazılarını gönderiyor: bir poster, bir çift ayakkabı, bir telefon, bir saat ve iki tişört.
İçindekiler envanteri - Gönderi içeriğinin ayrıntılı envanteri
İngilizce ayrıntılı açıklama (malzeme, marka, boyut vb. dahil)
Poster - kuşe kağıt, 70x40 cm
Erkek ayakkabıları - sığır derisi, kauçuk tabanlar, Pikolinos, kullanılmış
Akıllı telefon - Moto G5s, kullanılmış
Saat - deri kayış
T-Short - %100 pamuk Deri, yün veya ipek gibi herhangi bir hayvansal esaslı malzeme içeren ürünlerde (örn. ayakkabı, ceket, yatak örtüsü vb.) malzemenin ve menşeinin sığır derisi olup olmadığının belirtilmesi zorunludur. sentetik malzeme.
Erkek ayakkabıları - sığır derisi, kauçuk tabanlar, Pikolinos, kullanılmış.
Eşyalarınız kullanılmışsa (ikinci el), bunu açıklama kısmında belirttiğinizden emin olun.
Tarife kodu
Tarife kodu, gümrük makamlarının kullandığı nesnelerin uluslararası bir sınıflandırmasıdır. Paketinizin gecikmeden teslim edildiğinden emin olmak için, nesneniz için doğru tarife numarasını bulmanız gerekir.
Doğru Tarife numarasını bulmak için faydalı ipuçları:
Nesnenizin yapıldığı malzemeleri veya malzemeleri ve işlevini düşünün.
Bazı sonuçlar elde ettiğinizde, aramayı kullanın.
arama içindeki anahtar kelimeleri vurgulamak için tarayıcının işlevi (ctrl+f Windows veya cmd+f Mac)
Girişi sonuna kadar okuyun - nesnenize uyduğundan emin olun
"Hariç" ifadesinin ardından gelen metinlere dikkat edin. kelime - sayının o kelimeden sonra açıklanan hiçbir şeyi temsil etmediğini gösterir
Arama yoluyla nesnenizi bulamıyorsanız, eşanlamlıları deneyin ('pantolon' yerine 'pantolon', 'poster' yerine 'baskı', 'vinil' yerine 'disk' vb.)
Panik yapma
Menşei ülke
Nesnenizin menşe ülkesini belirtin. Bunu genellikle "Made in" etiketinde bulabilirsiniz. Bunun ne olduğundan emin değilseniz, gönderenin ülkesini girebilirsiniz.
Öğe sayısı
Aynı nesneden birden fazla ürün gönderiyorsanız (ör. %100 pamuklu iki tişört), bunu yalnızca tablonun bir satırında açıklamanız, ancak gönderdiğiniz öğe sayısını belirtmeniz gerekir. Nesnenizi yeni bir satırda tanımlamanız gerekip gerekmediğine karar vermek için kendinize sorun:
Bu hattaki tüm nesneler için aynı tarife numarası geçerli olur mu?
Cevap hayır ise, bu nesneyi yeni bir satırda tanımlamanız gerekir.
13'ten fazla nesne gönderiyorsanız, buradan fazladan bir tablo indirin: Fazladan envanter tablosunu indirin
Madde değeri
Bir öğe değeri girerken lütfen aşağıdaki bilgileri göz önünde bulundurun:
Tanımladığınız nesne türünden bir öğenin gerçek değerini belirtin. Lütfen bu değerin 0 € olamayacağını unutmayın.
Net değeri olmayan kişisel nesneler gönderiyorsanız, onları mümkün olduğunca doğru bir şekilde değerlendirmeye çalışın - ikinci el pazarında onları ne kadara satarsınız?
Kendi yaptığınız ürünleri gönderiyorsanız, onları yapan malzemelerin değerini tahmin etmeye çalışın.
Gümrük vergilerinden kaçınmak için bir nesneyi tanımlamayan bir değer (ör. bir akıllı telefon için 1 €) koymak, gönderinizi geciktirir veya bloke eder. Yetkililer usulsüzlükleri fark edecek ve daha doğru bir belge talep edecek.
Örnek
Ayakkabı ve telefon kullanılmış olmasına rağmen Maria, orijinal değerlerine ve kullanım yıllarına göre hesapladığı gerçek piyasa değeriyle tamamladı. Bu değer yaklaşıktır, ancak gereklidir.
Maria gümrük belgesini şu şekilde tamamladı:
tüm-envanter.png
5) İhracat nedeni
Gönderinin gerçek nedenini işaretleyin. Unutmayın, W7GO geçici dışa aktarmalar yapmaz, yalnızca kalıcı olanları dışa aktarır.
6) Gönderi detayları
Gönderinin içerdiği koli sayısını uygun alanda belirtin. 1'den fazla ise ağırlık alanına göndereceğiniz kolilerin toplam ağırlığını hesaplayınız.
Tam ağırlığın belirtilmesi son derece önemlidir, aksi takdirde gümrük yetkilileri ile sorun yaşarsınız: kargonuz gecikebilir veya sıkışabilir ve sizden ekstra ücret alınabilir.
7) Çift kullanım beyanı
Bu, gümrük makamları için gerekli bir beyandır. Askeri amaçlar için de kullanılabilecek hiçbir şey göndermediğinizi belirtir.
Askeri amaçlar için de kullanılabilecek herhangi bir şeyi yurt dışına göndermeyi planlıyorsanız, YAPMAYIN, bu yasa dışıdır.
8) CITES Deklarasyonu
Bu, gümrük makamları için gerekli bir beyandır. Nesli tükenmekte olan türlerin korunmasına ilişkin yasalar nedeniyle yasak malzemelerden yapılmış hiçbir şey göndermediğinizi belirtir.
Nesli tükenmekte olan hayvan veya bitki türlerinden (fil dişleri gibi) yapılmış olabilecek herhangi bir şeyi yurtdışına göndermeyi planlıyorsanız, YAPMAYIN, bu yasa dışıdır. Emin değilseniz, buradan kontrol edin:
9) Kalıcı ihracat
Burada gönderinizin geçici olmadığını ve ne olursa olsun standart gümrük vergilerinin uygulanacağını kabul etmeniz gerekir. W7GO, AB dışına geçici gönderiler göndermez